Patiohouse – Rijmenam

Vrijstaande, tijdloze woning geörienteerd op de omliggende natuur.
De woning werd aan de zijde van de naastliggende velden, volledig open gewerkt. Naar het linker perceel toe, waarop reeds gebouwd was, werd ze gesloten gehouden : hier – aan de westzijde - werd de centrale patio voorzien.
Met zijn geperforeerde buitenmuur vormt deze een transparante afscheiding richting buur.
De patio draagt tevens bij tot een grote lichtinval, die typerend is voor deze woning.

Kenmerkend voor deze patio-woning is tevens het gebruik van gekloven breuksteen die de sokkel van het huis vormt : de gelijkvloerse vertrekken werden immers een 70-tal cm boven het tuin-niveau voorzien zodat het zicht op de natuurlijke omgeving wordt vergroot.
Dit liet tevens toe om een deel van de half-ondergrondse ruimtes te voorzien van natuurlijk licht.
Het niveauverschil werd nadien perfect geïntegreerd in de tuinaanleg.

De hoogtes en uitlijning van de breuksteen werden volledig uitgetekend zodat alle details perfect op elkaar zijn afgestemd.

Binnenin werd alles tijdloos en strak, doch warm, afgewerkt : wit en zwart zijn de overheersde kleuren.
Als materialen werd geopteerd voor gietvloeren, parket en Corian. De geïntegreerde gashaard maakt de besloten zitruimte tot een gezellige cocon.

DES BEAUX Architectes bvba Leopoldstraat 105 2800 Mechelen info@desbeaux.be MOB 0486 42 17 92 | 0479 34 10 01