Sofie Hellemans I zaakvoeder architect I 14 05 1984

In 2007 afgestudeerd als architect aan het Henri Van de Velde Instituut te Antwerpen.

Mijn eerste werkervaring deed ik op in Australië waar ik 3 maanden werkte in één van de kantoren van Suters Architects in Newcastle-NSW.

In 2008 startte mijn stage bij Architektenkoöperatief te Mechelen waar ik gedurende meer dan 6 jaar actief was op uiteenlopende projecten: van particuliere- en sociale woningbouw tot publieke gebouwen en stedenbouwkundige projecten, regelmatig in samenwerking met andere gerenomeerde architectenbureaus.

Oa. de gewonnen wedstrijd voor de herbestemming van “de oude zwemdok” in Mechelen, de stedenbouwkundige studie van de site Keerdok, bouwen van de turnhal Gymnopolis voor AGB SAM, waren enkele van de grote dossiers waarin ik werkzaam was.

Aanvullend breidde ik mijn ervaring uit met eigen projecten onder de naam ASH-Architect Sofie Hellemans. Deze projecten omvatten voornamelijk verbouwingen en nieuwbouw van particuliere woningen.

De drang naar een eigen bureau en het nastreven van het doel om projecten te doen waarin ik ten volle mijn gecombineerde passie voor architectuur & interieur kan leggen, groeiden…

Toen ik in 2012 Deborah , die ik kende uit het hockey, opnieuw tegen het lijf liep, was er niet veel nodig om onze gezamelijke filosofie tot uiting te brengen.

Begin 2014 besloten we onze krachten te bundelen en samen DES BEAUX Architectes op te richten waarmee we op 1 januari 2015 definitief van start gingen.

Sofie Hellemans

DES BEAUX Architectes bvba Leopoldstraat 105 2800 Mechelen info@desbeaux.be MOB 0486 42 17 92 | 0479 34 10 01