Sofie Hellemanszaakvoerder architect  |  14-05-1984

Sofie Hellemanszaakvoerder architect14-05-1984

In 2007 ben ik afgestudeerd als architect aan het Henri Van de Velde Instituut te Antwerpen. Mijn eerste werkervaring deed ik op in Australië waar ik 3 maanden werkte in één van de kantoren van Suters Architects in Newcastle-NSW.

In 2008 startte mijn stage bij Architektenkoöperatief te Mechelen waar ik gedurende meer dan 6 jaar werkzaam was op uiteenlopende projecten: van particuliere- en sociale woningbouw tot publieke gebouwen en stedenbouwkundige projecten, regelmatig in samenwerking met andere gerenomeerde architectenbureaus.

Oa. de herbestemming van “den oude zwemdok” in Mechelen, de stedenbouwkundige studie van de Keerdok site, bouwen van de turnhal Gymnopolis voor AGB SAM, waren enkele van de grote dossiers waarop ik actief was.

Aanvullend breidde ik mijn ervaring uit met eigen projecten onder de naam ASH-Architect Sofie Hellemans. Deze projecten omvatten voornamelijk verbouwingen en nieuwbouw van particuliere woningen.

De drang naar een eigen bureau en het nastreven van het doel om projecten te realiseren waarin ik ten volle mijn gecombineerde passie voor architectuur & interieur kon leggen, groeiden…

Toen ik in 2012 Deborah, die ik kende uit het hockey, opnieuw tegen het lijf liep, was er niet veel nodig om onze gezamenlijke filosofie in uitvoering te brengen.

Begin 2014 besloten we onze krachten te bundelen en samen DES BEAUX Architectes op te richten waarmee we op 1 januari 2015 effectief van start gingen.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een hecht en complementair team en realiseren we uiteenlopende projecten waarin we onze filosofie met passie tot uiting laten komen.

Sofie